Excite

Geert Wilders neemt zitting in gemeenteraad Den Haag

Aandacht is aandacht, zo redeneert Geert Wilders. Zolang de politicus in de media verschijnt, is het goed voor de PVV. Dan blijven het aantal zetels in de peilingen gestaag stijgen. Vandaag was het nieuws rond Wilders dat hij alsnog zitting neemt in de gemeenteraad van Den Haag. Tijdens de verkiezingen van 3 maart jongstleden stond de beruchte politicus als lijstduwer voor de PVV in Den Haag op de kieslijst. Veel Hagenezen hebben toen gestemd op de lijsttrekker van de PVV.

De zogenaamde voorkeursstemmen voor Geert Wilders hebben hem overtuigd om alsnog zitting te nemen in de gemeenteraad in Den Haag. Want ruim 13.000 voorkeursstemmen wil hij niet negeren. Uiteraard kan Wilders niet heel veel tijd stoppen in het besturen van Den Haag. Hij is vooral druk met de Tweede Kamer, het groot maken van de PVV en het verbannen van de Islam. Daarom heeft Wilders gekozen voor een kleine portefeuille in de gemeenteraad van Den Haag. Om welke portefeuille het gaat, is nog niet bekend.

Het feit dat Wilders zitting neemt in de gemeenteraad in Den Haag, zorgt voor een hoop extra zorgen en kosten voor de gemeente. Er moet namelijk beveiligd worden. Men wil het niet op het geweten hebben dat de politicus wordt vermoord, terwijl hij aanwezig is in het stadhuis van Den Haag. Dat zou een blamage zijn. Daarom zal de beveiliging flink moeten worden opgeschroefd. Dat gaat extra geld kosten. Om hoeveel geld dat gaat, is niet bekend gemaakt. En uiteraard blijft Wilders ook actief in de Tweede Kamer. Vanaf 9 juni wil hij namelijk kans maken op het premierschap van Nederland.

Afbeelding: Flickr, Andrew®

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021