Excite

Geert Wilders wil hoofddoekjesbelasting

Afgelopen dinsdag is de begroting bekend gemaakt van 2010. Daar is immers Prinsjesdag voor in Nederland. Beetje inkijk in het budget van Nederland. De koningin had de eer in haar troonrede uit te leggen aan het volk wat de gevolgen zijn van de begroting. Het kwam vooral neer op harder werken, meer gehoorzamen en de broekriem aanhalen. De burgers dan, want het koninklijk huis krijgt in 2010 meer geld dan in 2009. Verschil moet er zijn.

Nadat de nieuwe begroting is gepresenteerd, krijgen de oppositiepartijen de mogelijkheid om er op te schieten of om met alternatieve voorstellen te komen. Geert Wilders en zijn PVV horen bij de oppositie, dus die mochten ook hun woordje doen. Uiteraard valt Wilders onmiddellijk terug op zijn favoriete thema: de Islam. Hij stelde met veel beeldspraak voor om geld te gaan verdienen aan de Islam.

Hoe had Geert Wilders dat gezien? Hoofddoekjesbelasting. Wilders noemde het zelf 'kopvoddentax'. Iedereen die een hoofddoek wil dragen in Nederland, moet daar een vergunning voor aanvragen. En een groot bedrag voor neerleggen. Net zo goed wil Wilders dat de moskeeën, de mannen in witte jurken en de baarden van de moslims uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. Ongetwijfeld gaat deze bijzondere inbreng van Wilders weer een hoop aandacht genereren voor zijn partij. Hetgeen tot nu toe altijd tot gevolg heeft gehad dat Wilders steeg in de peiling. Het zal niet veel anders zijn dit politiek seizoen.

Afbeelding: Flickr, Photocapy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020