Excite

Gefrustreerde Belgen laten baard groeien

Na ruim 200 dagen heeft België nog steeds geen nieuwe regering. Belgische mannen hebben een originele manier om hun protest kenbaar te maken: ze laten hun baard staan. Het scheermes komt pas weer uit de kast als er een nieuwe regering is gevormd.

Het idee komt van de Waalse acteur Benoît Poelvoorde, en vond ook al snel navolging in het Vlaamse gewest. Poelvoorde riep mensen op zijn voorbeeld te volgen en zo hun onvrede te uiten over de politieke malaise in het land. ‘Het is hoog tijd dat er een regering komt en ik weet dat veel mensen dat vinden. Het vergt maar een kleine inspanning om met onze actie mee te doen,’ aldus Poelvoorde. ‘We zullen zo ook duidelijk kunnen zien wie er solidair is met onze actie.’

De trage kabinetsformatie, die donderdag al 214 dagen duurt, is een Europees record. In geen enkel ander Europees land heeft een formatie ooit zoveel tijd in beslag genomen.

Afgelopen woensdag is het nieuwe trio begonnen, dat in opdracht van koning Albert II de politieke impasse in België moet gaan doorbreken. Bemiddelaar Johan Vande Lanotte, die al een paar maanden werkt aan de formatie, heeft versterking gekregen van Bart de Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA en Elio Di Ruppo van de PS, de Franstalige socialisten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rjw1

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020