Excite

Geld Letterman was nodig voor alimentatie

Robert Halderman, de man die David Letterman voor twee miljoen probeerde af te persen door hem te dreigen met de bekendmaking van zijn buitenechtelijke affaires met medewerkers, moest het geld dat hij van Letterman los zou pulken waarschijnlijk gebruiken om zijn achterstallige alimentatie te betalen.

Toen hij in 2004 van zijn vrouw Patty Montet scheidde, bleef zij achter met hun twee kinderen. Hij zou Patty en de kinderen drie jaar lang $6800 per maand betalen. In mei 2007 werd dat bedrag omlaag bijgesteld naar zo’n $6000.

Daarnaast betaalde Halderman voor de medische kosten van zijn kinderen en zou hij waarschijnlijk de onderwijskosten voor zijn kinderen moeten betalen. De oudste is nu 18 en zal straks mogelijk naar de universiteit gaan. De jongste is nog maar 11.

Toen de bekende talkshowhost een pakketje had gekregen van de chanteur, waaruit bleek wat hij van plan was, liet Letterman dit niet over zijn kant gaan. Hij stapte naar de politie en schreef vervolgens een valse cheque uit. Toen die geïnd werd, kon Halderman opgepakt worden. Letterman moest vervolgens wel met de billen bloot en biechtte zijn affaires op TV op. Op die manier wilde hij zijn gezin en natuurlijk ook zijn baan beschermen.

Wie de vrouwen zijn met wie Letterman affaires heeft gehad, is nog niet duidelijk. Wel zou het om verschillende medewerksters van zijn programma gaan. Letterman’s vrouw, met wie hij dit jaar na een relatie van 16 jaar trouwde, heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van haar man.

Afbeelding: Flickr account Alan Light

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018