Excite

George Michael zegt tournee Australië af

George Michael heeft zijn tournee in Australië afgezegd. De zanger kan de concertreeks mentaal niet aan. Dat vermeldt zijn website. Michael belandde vorig jaar in het ziekenhuis met een zeer ernstige longontsteking, waarbij hij balanceerde op het randje van de dood.

Grote angst

Als belangrijkste reden geeft George Michael aan dat hij met een “grote angst” leeft sinds hij vorig jaar getroffen werd door de longontsteking. Hij schrijft op zijn website dat artsen hem hebben gewaarschuwd voor een mentale slag, maar dat hij verwachtte dat de optredens hem zouden helpen.

Optreden therapeutisch

“Sinds mijn ziekte van vorig jaar heb ik tevergeefs geprobeerd om over het trauma, waarvoor de artsen mij gewaarschuwd hadden, heen te komen,” schrijft de zanger. “Ik dacht (ten onrechte) dat het maken van muziek en het optreden voor een publiek, wat me veel vreugde bezorgt, therapeutisch zou kunnen werken”, zegt hij nog. “Ik had het mis toen ik dacht dat ik me zo zou kunnen ontdoen van de grote angst die me treft sinds ik in december Oostenrijk verlaten heb.”

Excuses

George Michael biedt op zijn website zijn excuses aan aan de Australische fans. Hij zegt zich te laten behandelen zodra zijn tournee in het Verenigd Koninkrijk is afgerond.

Longontsteking

George Michael kwam in november 2011 in Wenen in een ziekenhuis terecht, waar hij enkele dagen in een coma lag vanwege de longontsteking. Vanaf 10 november zou hij het Australische deel van zijn Symphonica-tournee aftrappen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021