Excite

Gespannen sfeer tijdens uitreiking Gouden Kalveren

Vanavond zullen de Gouden Kalveren weer worden uitgereikt. Deze prestigieuze filmprijzen worden traditiegetrouw tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht uitgereikt. Dit jaar zal de sfeer echter gespannen zijn, want de nominaties vielen niet bij iedereen goed.

Zo kreeg de geflopte film Joy zeven nominaties van de jury, waaronder de nominatie voor Beste Film. De film Tirza werd echter helemaal niet genomineerd in deze categorie, terwijl die film het ook in de bioscopen veel beter deed. Martin Koolhoven, regisseur van onder meer Oorlogswinter, liet zich fel uit over de nominaties. Een film als Joy, die maar door ongeveer 2000 mensen gezien is, zou niet tot Beste Film verkozen mogen worden.

Ook San Fu Maltha, de producent van Tirza en Majesteit, was niet blij met de nominaties. Majesteit werd door veel mensen toch als favoriet gezien, maar die kreeg slechts één nominatie. Maltha verweet juryvoorzitter Pieter Broertjes al dat hij geen verstand had van films.

In totaal zullen er kalveren voor 17 categorieën worden uitgereikt. Kanshebbers zijn onder meer Dragan Bakema, Batty Atsma, Gijs Scholten van Aschat, Carice van Houten, Maria Kraakman en Samira Maas. Kanshebbers voor de titel Beste Film zijn Joy, Lang en Gelukkig en Komt een vrouw bij de dokter.

De uitreiking van de gouden kalveren is vanaf 20.30 live te volgen op Nederland 3.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Marja Kingma

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020