Excite

Gevangene bekent neerschieten Tupac

Een onbekende gevangene heeft bekend rapper Tupac Shakur in 1994 te hebben neergeschoten en beroofd. De man heeft zijn bekentenis gedaan op de website All Hip Hop. De politie gaat de zaak onderzoeken.

De man zegt te hebben gehandeld in opdracht van een invloedrijk persoon uit de Amerikaanse hiphopwereld. Deze persoon zou hem 2500 dollar hebben betaald voor de overval. Daarnaast mocht de man een gedeelte van de buit zelf houden. Hij zegt een ketting in zijn bezit te hebben waarmee hij het verhaal kan ondersteunen.

Tupac werd tijdens de overval door meerdere kogels geraakt, maar herstelde volledig. De roof vond plaats voor een muziekstudio in New York. Twee jaar later was Tupac minder fortuinlijk en overleed hij alsnog na een aanslag, in Las Vegas. Hij zou donderdag veertig jaar zijn geworden.

De naam van de man die de roofoverval pleegde, komt overeen met een persoon die voor een andere zaak een levenslange celstraf uitzit in New York. De politie onderzoekt of de gevangene inderdaad betrokken was bij de beroving van Tupac. In dat geval zal hij alsnog worden ondervraagd en mogelijk veroordeeld.

Tupac Amaru Shakur, geboren als Lesane Parish Crooks, was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als de beste gangsta rapper van de vorige eeuw. Tupac verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021