Excite

Gevluchte miljonair na fout van bank staat terecht

In Nieuw-Zeeland staat een vrouw terecht die ervan wordt verdacht 3,6 miljoen euro te hebben gestolen en witgewassen. De bank Westpac maakte per ongeluk 5,3 miljoen euro over naar de bankrekening van haar ex-vriend, waarna het stel met de noorderzon vertrok.

Toen de bank zijn verschrikkelijk dure fout in de gaten kreeg, hadden de twee al 3,6 miljoen euro opgenomen. Met de dochter van de vrouw vluchtte het Nieuw-Zeelandse stel naar Hong Kong. Ondertussen waren de autoriteiten in hun vaderland een grootschalig onderzoek begonnen, maar de enige aanwijzingen die ze konden vinden waren rapporten van gigantische vergokte bedragen in het Las Vegas van Azië: Macau.

De bank had het schaamrood natuurlijk op de kaken staan en ontsloeg de medewerker die de punt in het getal op de verkeerde plek had gezet. Samen met de Chinese overheid lukte het Westpac nog wel om een deel van het geld terug te krijgen. Maar het grootste gedeelte zat in de zakken van de onterechte miljonairs en niemand verwachtte het ooit nog terug te zien.

Totdat de vrouw opeens met het vliegtuig landde in Nieuw-Zeeland. Uiteraard werd ze meteen opgepakt. Het puissant rijke stel had ruzie gekregen en de vrouw wilde haar naam zuiveren in haar geboorteland. Ze ontkent elke betrokkenheid bij de diefstal en het witwassen van het geld en hoopt vrijgesproken te worden. Van de man ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Afbeelding: Flickr, gebruiker fragger2104

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019