Excite

Gevonden kaak Aruba blijkt van vrouw

De kaak die op Aruba gevonden werd, is van een jonge vrouw afkomstig. Eerder stond al vast dat het in ieder geval om een menselijke kaak ging. De kans bestaat dat het hier gaat om de kaak van Natalee Holloway, die al sinds 2005 vermist is.

Uit de eerste onderzoeksresultaten is inmiddels naar voren gekomen dat de kaak van een jonge vrouw is, zo onthulde de Arubaanse aanklager. Er worden nu DNA tests uitgevoerd om te kijken of het inderdaad gaat om de kaak van Holloway. Deze tests worden in Nederland uitgevoerd, bij het Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Het Instituut is echter niet in de gelegenheid om hier informatie over naar buiten te brengen; dat is aan de opdrachtgever, het OM op Aruba.

Afgelopen vrijdag werd de kaak gevonden op het strand bij het Phoenix Hotel. Dit is in de buurt van de Bubali Plas, een van de plekken die Joran van der Sloot in zijn bekentenis aanwees. Hij zou haar lichaam daar verborgen hebben. Eerder werd er op de door hem aangewezen plekken niets gevonden; dat maakt deze vondst des te opvallender.

Overigens denkt Peter R. de Vries dat de kans klein is dat het hier ook echt om de kaak van Natalee gaat. Hij denkt namelijk dat ze door Joran in zee gegooid is en dat er na vijf naar helemaal niets meer van haar over is. De kans dat er nog een volledige kaak aanspoelt, is volgens hem uitermate klein.

Waarschijnlijk duurt het nog een week voor de definitieve uitslag binnen is.

Afbeelding: AP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020