Excite

Gewonden bij treinongeluk Amsterdam

In Amsterdam zijn zaterdagvond 125 gewonden gevallen bij een botsing tussen twee passagierstreinen. Hierbij zijn 56 mensen ernstig gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. Van de 43 mensen gaat het om 13 zeer ernstig gewonde mensen. Volgens de NS gaat het vooral om botbreuken en kneuzingen, maar onder de slachtoffers worden ook veel verwondingen van glasscherven gemeld. De zwaargewonden zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen. De lichtgewonden werden ter plaatste behandeld door vrijwilligers van het Rode Kruis en ambulancepersoneel.

Ooggetuigen

In de twee treinen zaten op het moment van de frontale botsing veel mensen. Sommige passagiers stonden in de gangpaden, omdat er geen plek was om te zitten. Een ooggetuige vertelde aan RTL Nieuws: “Het was een hard klap. Ik viel uit mijn stoel, maar stootte gelukkig mijn hoofd niet. Dat gebeurde wel bij veel ouderen in de coupé.” Volgens mensen die in de buurt van het spoor wonen was een harde klap te horen, voorafgegaan door een langgerekt geluidssignaal.

Technisch onderzoek

Op dit moment is er nog steeds niets bekend over de oorzaak van het treinongeluk. Het KLPD doet technisch onderzoek, en ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport stellen een onderzoek in naar de treinbotsing. De materiële schade is in ieder geval groot. Ook zondagochtend is het treinverkeer nog gestremd. Volgens een woordvoerder van de KLPD is het nog niet uit te sluiten dat een van de treinen door rood is gereden.

Prominenten leven mee

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft zaterdagavond één van de opvanglocaties voor de gewonden van de treinbotsing bezocht. Daar sprak hij met hulpverleners en passagiers. Van der Laan schrok van de hoeveelheid gewonden, maar zei dat veel passagiers op een nuchtere manier met de situatie omgaan. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft zaterdagavond laten weten dat het kabinet meeleeft met de slachtoffers van het treinongeluk. Ook de premier Mark Rutte heeft zijn medeleven uitgesproken en hulp aangeboden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020