Excite

Giel Beelen breekt wereldrecord crowdsurfen

Maandag is het wereldrecord crowdsurfen door Giel Beelen gebroken. Maandag was het de Gekste Dag en dit was voor Giel de reden om van het centrum naar de studio van radio 3FM te crowdsurfen. Er waren zo’n tweehonderdvijftig vrijwilligers die meehielpen het record te verbreken. Ondertussen werd er geld opgehaald voor stichting Alzheimer en het Jeugdcultuurfonds.

Giel Beelen heeft in totaal twee uur, drie minuten en zes seconden over gedaan. Hij geeft aan dat het erg zwaar was, omdat hij telkens in zijn rug gepord werd. Ook zijn nek heeft het zwaar gehad, omdat die veel naar beneden zakte. Toch is hij blij en tevreden, want hij hoorde de collectebussen telkens rammelen.

Crowdsurfen wordt voornamelijk gedaan bij concerten, meestal bij rock- en metalconcerten. Mensen worden dan opgetild door het publiek en ‘surfen’ dus over het publiek. Sommige artiesten crowdsurfen ook tijdens hun eigen optredens. Concertorganisatie Mojo heeft jaren terug het crowdsurfen verboden, omdat het gevaarlijk kan zijn. De mensen die crowdsurfen kunnen vallen en zo iets breken, maar ook het publiek kan ernstig gewond raken, bijvoorbeeld omdat ze een schoen in hun gezicht krijgen, of omdat de persoon op hen valt. Toch zijn er ook nog veel plekken waar mensen nog steeds crowdsurfen.

Giel Beelen zamelt vaker geld in voor goede doelen. Bijna ieder jaar zit hij in het Glazen Huis, waar drie DJ’s een week lang niets eten en voor een goed doel muziek draaien. Luisteraars kunnen dan hun plaat aanvragen, waar ze geld voor betalen. Het Glazen Huis is altijd in de week voor kerst en wordt ook wel Serious Request genoemd.

Afbeelding: Flickr account pedestriex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019