Excite

Giel Beelen spreekt wijlen Pim Fortuyn

Een verrassing voor Nederland vanochtend, toen op 3FM ineens de in 2002 overleden Pim Fortuyn aan de telefoon kwam. In het onderdeel ‘de Giel-mobiel’ was een Fortuyn imitator te horen die zijn werk zo goed deed, dat veel luisteraars in verwarring werden gebracht. Zelfs de praatgrage DJ Giel Beelen werd er even stil van.

Kippenvel

3FM DJ Giel Beelen kreeg naar eigen zeggen kippenvel van de imitatie. “Wat een ongelooflijk goede imitatie, niet alleen de stem was ongelooflijk goed, maar ook wat hij zei dat klopte gewoon, ik ben er nog steeds stil van,” zei de DJ na het gesprek in zijn radioshow.

Onduidelijkheid

Vooralsnog weet niemand wie de imitator is. 3FM luisteraars zetten hun geld op cabaretier Paul Groot, bekend van zijn imitaties van Fortuyn in het programma ‘Koefnoen’. Giel Beelen gelooft er niet zo in. Andere namen werden ook genoemd, waaronder Alex Klaasen, Hero Brinkman en Richard Groenendijk. Het laatste nieuws is dat stemacteur Cees Wijnburg de overleden politicus heeft nagedaan.

Smakeloos en morbide

De broer van Pim Fortuyn, Simon Fortuyn is niet blij met de het geintje van de beller. Dat meldt het WNL-programma Half Acht Live. De grap schoot hem en de naaste familie van Pim Fortuyn in het verkeerde keelgat. “Pim moet geen onderwerp worden van spot,” vindt Simon Fortuyn. Oscar Hammerstein, voormalig LPF-bestuurder spreekt ook schande: “Het is een smakeloze, morbide grap. Bizar goed nagedaan, maar dat maakt de grap zo slecht.”

Grap met toestemming

De grap met de telefoon was bedacht door Hero Brinkman, Partijleider Democratisch Politiek Keerpunt, als verrassing voor Giel. Op Twitter kondigde de politicus al aan dat er een “ongelofelijke gast” op 3FM zou komen. Na de kritische uitzending van WNL vanavond, twitterde Brinkman dat hij toestemming had van een naast familielid van Pim Fortuyn om de grap uit te halen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018