Excite

Giel Beelen start recordpoging radiomaken

Giel Beelen is maandag een recordpoging gestart. De 3FM dj zal de aankomende dagen 190 uur radio maken: aan één stuk door. De recordpoging startte maandagochtend om 6.00 tijdens de normale zendtijden van de eigenzinnige radiomaker. De recordpoging radio maken is een evenement ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de ochtendshow van Beelen.

Serious Request

Giel Beelen is niet vies van een gekke actie op de radio. Hij deed al acht keer mee aan Serious Request: een jaarlijkse actie om geld op te halen voor het Rode Kruis. Daarbij maken drie djs een kleine week radio voor het goede doel, zonder daarbij iets te eten. Voor de recordpoging radio maken mag Giel wel eten, maar slapen is zo goed als verboden. Om de dag mag Beelen drie uur slapen en iedere dag heeft hij recht op twee powernaps van een kwartier.

Medische begeleiding

Om de recordpoging vol te houden is er medische begeleiding die de gezondheid van de dj in de gaten houdt. Zo is er een diëtist die in de gaten houdt of Giel wel gezond eet en drinkt. “Wat dat betreft eet ik dus gezonder dan ik de afgelopen jaren heb gedaan,” vertelt Beelen lachend.

“Ik dacht eerst dat ik het, zoals wel vaker als ik moe ben, zou redden met een extra litertje cola,” zegt hij. “Maar dat zit er dus niet in. Als ze iets niet willen, dan is het wel dat ik me ga volstoppen met cafeïne en suiker. En normaliter drink ik al geen druppel koffie.”

Weinig slaap

Ook weinig slaap heeft allerlei gezondheidsrisico’s. Door de combinatie van weinig slaap en onregelmatig eten heeft Beelen een verhoogd risico op suikerziekte. Daarnaast kun je gaan hallucineren van weinig slaap. Huidige recordhouder Creël kreeg ook last van spataders en een keelontsteking.

Over ongeveer anderhalve week zit de recordpoging erop. Dan zullen we weten of het record van de Belgische Creël, dat pas sinds 4 mei staat, door Giel is verbroken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021