Excite

Gijp wint NS Publieksprijs

  • Schiphol TV - Youtube.com

Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs gewonnen met zijn boek Gijp, over analist en oud-voetballer René van der Gijp. Van Egmond volgde het televisie icoon in een bewogen tijd, waarin van der Gijp onder meer een burn-out doormaakte. Met de prijs is Gijp ‘Boek van het Jaar 2013’. De winst werd dinsdagavond bekend gemaakt.

Genomineerden NS Publieksprijs

Naast Gijp waren de andere genomineerden van de NS Publieksprijs: ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlugt, ‘De vergelding. Een dorp in tijden van oorlog’ van Jan Brokken, ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh, ‘Dit zijn de namen’ van Tommy Wieringa en ‘Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika’ van Geert Mak. genomineerd. De genomineerden zijn de zes best verkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boeken van het afgelopen jaar. Van Gijp werden al ruim 250.000 exemplaren verkocht.

Prijsuitreiking

Michel van Egmond was samen met René van der Gijp aanwezig bij de prijsuitreiking in De Wereld Draait Door. De journalist en eindredacteur bij Voetbal International ontving een sculptuur van de beeldend kunstenaar Jeroen Henneman en een geldbedrag van 7.500 euro. Het was de 27e keer dat de publieksprijs werd uitgereikt. Gijp won met veertig procent van de 96.000 stemmen.

Voetbal International

Gijp gaat over “de opkomst, neergang en wederopstanding” van René van der Gijp, voor tijdens en na zijn burn-out. Het boek schetst met veel anekdotes zijn spelerscarrière, zijn jeugd, zijn televisieloopbaan en zijn visie op het leven. Het geeft tegelijkertijd een blik achter de schermen van het populaire RTL-programma Voetbal International, waar Van der Gijp als vaste analist aan tafel zit.

Tonio

Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan A.F. Th. van der Heijden voor zijn roman Tonio. Eerder wonnen onder meer Simone van der Vlugt met Op klaarlichte dag, Het diner van Herman Koch en Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020