Excite

Gilbert wint opnieuw Amstel Gold Race

Gilbert won in Zuid-Limburg Nederlands enige klassieker overtuigend. Andy Schleck reed aan de voet van de laatste beklimming van de Cauberg nog alleen op kop, maar werd bijgehaald door een groep van zo'n vijftien renners.

Dat gebeurde op initiatief van Gilbert, die ook nog even steun kreeg van Johnny Hoogerland, zo blikt Nu.nl terug. De renner van Vacansoleil offerde zich op voor ploeggenoot Björn Leukemans die echter in de sprint bergop geen kans had. Daarin werd de Spanjaard Joaquim Rodriguez tweede, gevolgd door de Australiër Simon Gerrans.

De Rabobankploeg, met drie man in de eerste groep, deed uiteindelijk niet mee in de strijd om het podium. Oscar Freire werd zesde, Robert Gesink negende en daarmee beste Nederlander. Na afloop was er de nodige teleurstelling bij de Rabo's. De formatie bepaalde lange tijd de koers maar kreeg weinig steun.

Technisch directeur Erik Breukink: "We dachten dat we goed zaten toen Gilbert zelf de achtervolging op Andy Schleck ging doen. Uiteindelijk maakte niemand kans tegen Gilbert. Het tempo lag in de finale zo hoog, dat aanvallen niet eens mogelijk was. Andy Schleck rijdt ook maar acht, negen seconden weg. De laatste dertig kilometer zijn zo lastig, daar gaat iedereen op zitten wachten."

"We hebben geprobeerd de koers daarvoor open te gooien, maar bij de andere ploegen was weinig animo mee te doen", zei Breukink. "Dit keer heeft hier veruit de sterkste gewonnen."

Afbeelding: Flickr account sjaradona

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018