Excite

Giorgio Armani koopt basketbalteam

Wat doe je als je als rijke, Italiaanse modeontwerper alles al hebt en toch weer iets nieuws wil aanschaffen? Giorgio Armani denkt groots, en koopt een basketbalteam. Kleurt vast mooi bij de bank.

Het gaat om de Milanese ploeg Olimpia Milano. Armani had al een flinke vinger in de pap bij de club, waar hij al lange tijd hoofdsponsor van was. Met een investering van €42 miljoen over een periode van drie jaar mag Armani zich nu mede-eigenaar noemen.

De in 1936 opgerichte basketbalclub is de meest succesvolle Italiaanse basketbalclub ooit. Zo wonnen ze de Italiaanse competitie in totaal 25 keer, terwijl ze de Euroleague drie keer op hun naam hebben staan. De laatste jaren gaat het echter niet zo goed meer met Olimpia. De laatste keer dat de competitie werd gewonnen was in 1996.

Naast sport is Armani ook met mensen in Ghana begaan. Op 1 maart gaf het mode-icoon namelijk het startsein voor de actie Acqua for Life. In totaal wil Armani voor de Ghanese kinderen zo’n veertig miljoen liter water beschikbaar maken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alfonso Jimenéz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018