Excite

Gisele Bundchen laat babybuikje wegpoetsen

Het is wellicht de makkelijkste manier om abortus te plegen: Photoshop. Gisele Bundchen heeft met die actie voor een schandaal gezorgd in de modewereld. Het Braziliaanse model is namelijk zwanger, maar doet ook nog fotoshoots. En dat buikje met dat kleine hompje mens er in mag natuurlijk niet gezien worden. Dat is namelijk zoooo niet beschaafd. Strak, slank en sexy, daar hoort geen zwangerschap bij. Dus werd het buikje van Bundchen netjes verwijderd met de airbrush. Wie houdt de modewereld nu eigenlijk voor de gek?

Het is het enige ware statement over mode: van de wereld van mode mogen vrouwen niet leven. Rimpels moeten weg, gezond vet moet verdwijnen, een echte vrouw is, als je de modebladen gelooft, permanent zeventien jaar oud. Het leven mag geen sporen achterlaten op haar lichaam. Een illusie, natuurlijk, maar wel een allesoverheersende illusie. Waar zijn de echte vrouwen? Gisele Bundchen is er in ieder geval niet eentje. Zwangerschap is nu eenmaal niet modieus, zo moet ze gedacht hebben toen ze toestemming gaf voor de foto's.

London Fog, de organisatie die de beruchte fotoshoot van de zwangere Gisele Bunchen op poten had gezegd, weet niet zo goed raad met alle kritiek. Aan de ene kant wordt de nog maar net zwangere Bundchen sexy genoemd, maar aan de andere kant roept men dat het beginnende buikje verwijderd was vanwege de privacy van het supermodel. Juist, privacy. Op foto's waarbij kledingstukken alleen het broodnodige verbergen om te voorkomen dat Gisele in de Playboy verdwijnt. Maar goed, ondanks alle consternatie wensen we Gisele Bunchen en haar partner natuurlijk veel geluk met het aankomende kindje.

Afbeelding: Flickr, amadeusrecord

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018