Excite

Gitaar Coldplay-zanger geveild

Chris Martin, beter bekend als zangers van de band Coldplay heeft wel een hele bijzondere manier bedacht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Sandy. De gitaar van de Coldplay-zanger word geveild. Het instrument speelde een hoofdrol bij de wereldtournee van de band in 2012. Martin hoopt dat de gitaar zo’n 15.000 dollar gaat opbrengen.

Gitaar Mylo Xyloto Tour

Het gaat om een met de hand beschilderde Fender Classic Series 72 Telecaster Deluxe. De gitaar is speciaal afgestemd op de uitvoering van ‘God Put A Smile On Your Face’ tijdens de Mylo Xyloto Tour die Coldplay vorig jaar ondernam. Na elke show werd de gitaar weer bijgewerkt door een technicus, die er de hele tour voor zorgde dat het unieke instrument de juiste sound bleef houden.

Veiling tot 9 april

Het bijzondere veilingstuk kan dus binnenkort van jou zijn! De veiling loopt nog tot 9 april, maar je moet met een flink geldbedrag over de brug komen, voordat je zelf een riedeltje mag spelen op het pronkstuk.

Schade orkaan Sandy

De 15.000 dollar die de gitaar moet opbrengen is overigens maar een klein deel van alle schade die orkaan Sandy veroorzaakte in oktober vorig jaar. De schade beloopt tot in de vijftig miljard dollar. Daarnaast vielen er 72 dodelijke slachtoffers. Sandy was de op één na kostbaarste storm die Amerika ooit teisterde. Chris Martin is niet te beroerd om zijn gitaar te doneren aan het goede doel. Hij gaf eind vorig jaar ook al acte de présence op een benefietconcert naar aanleiding van Sandy.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020