Excite

Gitzwarte dag voor sportminnend België: het overlijden van Frank Vandenbroucke

Frank Vandenbroucke is vannacht de eeuwige jachtvelden ingefietst. De Belgische wielrenner was volgens insiders op de weg terug naar de top van het wielrennen, na langzaam afgegleden te zijn eind jaren '90. Vanaf begin jaren '90 stond Vandenbroucke bekend als een groot talent voor de Belgische wielersport. Helaas was hij geestelijk niet altijd even stabiel en gebruikte hij wellicht doping.

Vandenbroucke is overleden in een luxeresort in Dakar, waar hij een tiendaagse rustvakantie had geboekt. Een longembolie deed hem de das om. Daarbij schiet een bloedprop in de longen. Volgens het Franse dagblad L'Equipe werd naast het bed van Frank Vandenbroucke insuline, Stilnox en Xanax gevonden. Met name insuline wordt in verband gebracht met longembolie.

Het toedienen van extra insuline helpt om de circulatie van groeihormonen te stimuleren. Daardoor groeit de spiermassa sneller. Het menselijk lichaam maakt in principe genoeg insuline voor een normaal functionerend persoon. Het toedienen van extra insuline kan levensgevaarlijk zijn. Frank Vandenbroucke, die aan het zoeken was naar een nieuwe wielerploeg en zijn manische depressiviteit onder de duim had, werd 34 jaar en laat twee dochters achter.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020