Excite

Glee-acteur Cory Monteith overleden

Glee-acteur Cory Monteith is overleden op 31-jarige leeftijd. De Canadees is dood gevonden in zijn hotelkamer in de stad Vancouver in zijn geboorteland. Dat maakte de politie zondag bekend. Het lichaam werd ontdekt toen Monteith zaterdag niet uitgecheckt had in zijn hotel. Daar verbleef hij sinds 6 juli.

Finn Hudson

Monteith had in Glee de rol van scholier en footballspeler Finn Hudson. Vanaf het begin van de serie had Cory Monteith al een rol in de succesvolle musicalreeks die in 2009 voor het eerst op de Amerikaanse televisie te zien was. In Nederland is de serie sinds 2010 te zien bij RTL.

Overdosis

De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens de politie is er geen sprake van dood door geweld. Uit gegevens van de sleutelkaart van het hotel blijkt ook dat de acteur alleen was toen hij overleed. Op vrijdagavond had Monteith wel gezelschap in zijn kamer, maar zij gingen al eerder weg. Mogelijk overleed de Canadees aan een overdosis. De acteur kampte eerder met verslavingen. Maandag wordt de autopsie uitgevoerd op het lichaam.

Glee-acteurs reageren

Collega Glee-acteurs reageren vandaag geschokt. “Ik heb er geen woorden voor”, twittert Dot Jones. “Mijn hart is gebroken. Cory was niet alleen een geweldige vriend, maar ook een fantastische man die altijd een plek in mijn hart zal hebben.” Ook Glee-acteur Damian McGinty kan het nieuws niet geloven. “De man met wie ik mijn eerste acteerscène heb geschoten. De aardigste persoon die ik ooit heb ontmoet.”

De producenten van Glee en netwerk Fox lieten in een verklaring weten dat het een “genoegen” was met Monteith te werken. “We gaan hem allemaal vreselijk missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.”

Vriendin Cory Monteith

De vriendin van Cory Monteith, Lea Michelle, is eveneens een Glee-collega. Haar laatste bericht op Twitter is van zaterdag, sindsdien is het stil op de account van de actrice. Volgens een bron is de actrice buiten zinnen en ontroostbaar. Via een persbericht vraagt ze eerder vandaag om privacy.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020