Excite

Gluren naar de Gouden Koets

Het is weer de derde dinsdag van september en dus hebben talloze mensen zich speciaal voor prinsjesdag in feestelijke kleding gehuld en verzameld in Den Haag, langs de route die de koningin in de Gouden Koets reed. De sfeer zat er goed in, maar uit voorzorg heeft de politie nog wel wat extra veiligheidsmaatregelen genomen.

De schrik van Koninginnedag zit er bij hen namelijk nog goed in. Om ervoor te zorgen dat een drama zoals het drama in Apeldoorn niet zomaar meer voor zou kunnen komen, heeft de politie onder andere op wegen en kruispunten grote bloembakken geplaatst. Voor een auto is het dan onmogelijk om zomaar door te rijden naar het publiek. Daarnaast lopen de politieagenten in hun gewone uniform, in plaats van in het speciale ceremoniële uniform. In hun gewone uniform kunnen ze namelijk sneller hun pistool trekken, mocht dat nodig zijn. Tot nu toe was dat niet het geval; alles loopt helemaal op rolletjes!

De toeschouwers lijken wat luchtiger te denken over de gebeurtenis en zijn het er wel over eens dat één uitzonderlijke situatie de pret niet hoeft te bederven voor de komende feestelijkheden. Zij verheugen zich dan ook vooral op het bekijken van de koningin in haar prachtige Gouden Koets en het luisteren naar de muziek die door muziekkapellen gemaakt wordt.

Overigens verschijnen de verschillende onderdelen van de krijgsmacht wél in galatenue; zij presenteerden zich vroeg in de middag al aan het publiek, onder begeleiding van bijpassende marsmuziek.

Afbeelding: Flickr account Pixel Addict

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019