Excite

Glurende buurman voor de rechter

In Assen staat vrijdag een man terecht die met een verborgen camera zijn buren in de slaapkamer wilde begluren. De man had het vooral voorzien op de buurvrouw, op wie hij al jaren heimelijk verliefd was. Het stel was echter alert, en wist te voorkomen dat er opnames werden gemaakt.

De 39-jarige Johan Melsen, een van de slachtoffers, reageerde verbijsterd: ‘Het bed van je buren – goede buren waar je veel contact mee hebt – intiem filmen…’ Hij ontdekte de camera vorig jaar. ‘Het was een draadloze camera met groothoeklens, verstopt in een koffer, die op de linnenkast staat.’ De buurman, die een klussenbedrijf heeft, monteerde het opnameapparaat stiekem toen het paar een dagje weg was.

Echtgenote Jolanda Melsen, 38, merkte dat er iets veranderd was in de slaapkamer. ‘Zo was de televisie van positie veranderd.’ Ze heeft nog steeds last van het gebeurde: ‘Ik voel me niet meer veilig, hij had steeds kunnen meekijken.’ Het idee dat haar buurman al acht jaar lang gevoelens voor haar koesterde, vind ze onverdraaglijk. Het echtpaar Melsen is van plan te verhuizen, het Te Koop-bord staat al in de tuin.

De 43-jarige gluurder, Frans R., geeft toe dat hij behoorlijk fout zat. ‘Ik had gevoelens en wilde een ruzie uitlokken om aan alles een eind te maken.’ Hij zegt dat er nooit sprake is geweest van een relatie tussen hem en de buurvrouw, en geeft aan dat hij ook niet van plan was om zijn eigen gezin te verlaten: ‘Het ging om het gevoel.’

Afbeelding: Flickr, gebruiker mr. Thomas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020