Excite

GM heeft koper voor Hummer

Volgens The Wall Street Journal heeft General Motors (GM) een principeakkoord bereikt over de verkoop van het bekende automerk Hummer. In het derde kwartaal zal Hummer een nieuwe eigenaar krijgen. Het is nog onduidelijk wie de koper is van Hummer. Ook wordt er erg geheimzinnig gedaan over de cijfers die het merk heeft opgebracht. Dat er een nieuwe koper is, is echter goed nieuws. Als er namelijk voor 1 juni geen nieuwe koper zou zijn geweest, dan zou het merk bij GM bij het faillissement worden opgeheven.

General Motors zal ook voor de nieuwe eigenaar H2’s en H3’s bouwen. Dit doen ze in de fabrieken die in de staten Louisiana en Indianaliggen. Ook moet de koper bereid zijn om te investeren in nieuwe modellen voor het merk. De nieuwe modellen moeten een groene techniek bevatten, zodat de auto’s goed zijn voor het milieu. De genoemde eisen hoorden tot de verkoopvoorwaarden van GM.

General Motors had voor de verkoop van Hummer een bedrag in gedachten dat tussen de 500 en 750 miljoen dollar lag. Tot nu toe had GM alleen maar biedingen gehad die ver onder de 500 miljoen dollar lag. Er wordt dan ook vanuit gegaan dat de nieuwe eigenaar ook beneden deze prijs heeft betaald voor de overname.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020