Excite

Goochelgeheimen te koop op eBay

Goochelaars zijn doorgaans erg terughoudend wat het uitleggen van hun trucs betreft. Ook binnen de beroepsgroep is het not done om de geheimen achter de magie te verklappen. Denk maar aan het programma 'Goochelaars Ontmaskerd.' De man die de trucs uitlegde droeg niet voor niks een masker om zijn identiteit te verbergen.

Maar de Engelse goochelaar Paul Daniels lijkt lak te hebben aan conventies. Tussen 1979 en 1994 presenteerde hij The Paul Daniels Magic Show op de BBC. Daniels deed zijn publiek regelmatig versteld staan door mysterieuze illusies, maar besteedde ook een deel van zijn zendtijd aan het ontmaskeren van straatoplichters die met sluwe trucjes hun slachtoffers geld afhandig maakten.

Die lijn trekt Daniels door, al gaat hij nu de geheimen achter zijn eigen trucs openbaren. De 72-jarige goochelaar heeft vele goochelspullen en rekwisieten te koop gezet op de veilingsite eBay. Hij heeft er zelfs beschrijvingen bij gedaan, zodat jonge illusionisten de trucs zelfs kunnen proberen. De voorwerpen zouden ook gebruikt zijn door wereldberoemde goochelaars als David Copperfield.

Vreemd genoeg blijft Paul Daniels lid van de Magic Circle, een vereniging van goochelaars met als motto: 'niet van plan geheimen te openbaren.' Leden die dat toch doen kunnen worden geroyeerd. Volgens een woordvoerder van de vereniging bevindt Daniels zich in een grijs gebied en is het onduidelijk of hij met de verkoop het motto schendt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mark cummins

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020