Excite

Google beperkt Android

Op verzoek van Apple heeft Google het besturingssysteem Android aangepast. Zo lijkt de G1-Smartphone niet teveel op de IPhone.

Apple heeft gevraagd aan het onwikkelingsteam van de Android Software gevraagd om het programma te beperken. Ze willen dat de G1-Smartphone niet voorzien is van een multi-touchtechnologie. De gebruikers kunnen daarmee hun mobiel bedienen met meerdere vingers tegelijk op het scherm. Omdat Google Apple graag te vriend wil houden hebben ze aan deze eis voldaan.

Volgens een medewerker van Google, die graag anoniem wil blijven, wil Google Apple te vriend houden, omdat ze software leveren zoals Google Earth. Er is angst dat Apple geen zaken meer wil doen met Google, als ze de telefoon niet aanpassen. Ook is er angst voor de juridische kwestie. Onlangs kreeg Apple namelijk een belangrijk patent op de touch-technologie toegewezen gekregen. Met dit patent bezit Apple bepaalde rechten, waardoor het voor Google lastig wordt om een rechtszaak te winnen.

De touch-technologie is om deze redenen niet doorgevoerd in de G1-Smartphone, die sinds eind vorige maand op de markt is in Nederland. Het toestel is bijzonder populair en bevat vele functies. Het programma is – ondanks het ontbreken van de multi-touchtechnologie – erg uitgebreid en heeft veel te bieden. Mede dankzij Android is de telefoon zo geliefd bij veel mensen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020