Excite

Google Earth gebruikt om wietplantage te ontdekken

Waar Google Earth al niet goed voor is. In Zwitserland waren rechercheurs in Google Earth aan het kijken waar twee verdachte drugshandelaren woonden, toen ze een verdacht veld zagen bij een van beide boeren. Er werd een politie-eenheid op afgestuurd en vervolgens een enorme wietplantage ontdekt. Google Earth is hierdoor medeverantwoordelijk voor het oprollen van een van de grootste drugsbendes van Zwitserland.

Wietplantage in een korenveld

In het noordelijke kanton Thurgau in Zwisterland was de recherche een grote drugsbende op het spoor. Het enige wat nodig was, was een bewijs om de bendeleden op te kunnen pakken. Google Earth leverde dat bewijs. Verscholen in een korenveld van een van de boeren zagen de rechercheurs een verdacht gebied. Bij een inval bleek dat een wietplantage te zijn. Dankzij Google Earth kon een ton marihuana in beslag worden genomen en zestien verdachten worden gearresteerd.

Miljoenen verdient aan drugshandel

Bij Zwitserland denk je in eerste instantie aan Alpen, chocolade en vriendelijke mensen, niet aan drugs. Maar ook in Zwitserland wonen drugsbaronnen. De bende die dankzij Google Earth kon worden opgerold, zou in de periode van 2004 tot 2008 tussen de twee en de zesenhalf miljoen euro verdient hebben aan handel in marihuana. Dat komt neer op zo'n zevenduizend kilo verkochte drugs. Dankzij Google Earth moeten alle klanten nu ergens anders hun drugs scoren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020