Excite

Google eert Zamenhof, de uitvinder van wereldtaal Esperanto

Vandaag is het 150 jaar geleden dat Ludvic Lazarus Zamenhof geboren werd. Op 15 december 1859 werd de toekomstige oogarts geboren in Byalistok, Polen. Daar leefden Russen, Duitsers, Polen en Joden met elkaar, wat het communiceren lastig maakte. De vernuftige Zamenhof bedacht daar een oplossing voor: een wereldtaal die makkelijk te leren was en die internationale communicatie mogelijk maakte. De taal werd bekend onder de naam Esperanto.

Omdat het 150 jaar geleden is dat Ludvic Lazarus Zamenhof geboren werd, heeft Google besloten de uitvinder van het Esperanto te eren met een Doodle. De Google Doodle is een aangepast logo van de merknaam Google op de homepage van de zoekmachine. Vandaag zal de Google Doodle in het teken staan van de Poolse oogarts die het Esperanto uitgevonden heeft. Een ingetogen Esperanto-vlag siert de naam Google op de site van de zoekmachine.

Google gebruikt de Google Doodle regelmatig om belangrijke gebeurtenissen en personen te eren. Sesamstraat was onlangs aan de beurt in Nederland en de geestelijk vader van Popeye kreeg onlangs ook een eigen Google Doodle. Vandaag is het dus de beurt aan L.L. Zamenhof, die zijn droom van Esperanto nooit helemaal zag uitkomen, maar er wel wereldberoemd mee werd.

Afbeelding: Google.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020