Excite

Google heeft belangstelling voor Twitter

De microblogdienst Twitter groeit ontzettend snel. Het schijnt dat er nu zelfs gesprekken zijn tussen Google en Twitter, om over overname of samenwerking te praten. Hadden we helemaal niet zien aankomen

Twitter is een website waar je korte weblogs of microblogs op kan zetten. Het gaat hierbij om hele korte berichtjes van meestal slechts één zin. Twitter wordt daarnaast veel gebruikt om het actuele nieuws te bespreken. Er is tevens speciale software, waarmee de berichten ook per SMS verzonden kunnen worden. Ook kun je Twitter op je mobiel lezen. In het afgelopen jaar is Twitter ontzettend hard gegroeid, met een stijging van maar liefst 1382%.

Twitter is gratis en pas sinds enkele weken zijn er wat advertenties op de site geplaatst om inkomsten uit te genereren. Wel hebben de oprichters ruim 50 miljoen dollar in Twitter gestoken.

Eerder bood Facebook al een half miljard dollar aan aandelen voor Twitter. De makers van Twitter hebben dit bod afgewezen, omdat het bedrag door de aandelen in werkelijkheid een stuk lager ligt. De oprichters van Twitter, namelijk Biz Stone en Evan Williams hebben al eerder een succesvolle website verkocht aan Google. In 2003 nam Google namelijk de weblog Blogger over voor een onbekend bedrag. Het is afwachten wat Google nu te bieden heeft voor Twitter en of de oprichters hiermee akkoord zullen gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020