Excite

Google hoopt met 'Girls Day' vrouwelijke technici te werven

In de Verenigde Staten wordt deze week de National Engineers Week gehouden, oftewel: de week van de techneut. Google richt zich tijdens deze week speciaal op de meiden, want Google wil graag meer vrouwelijke schoon in haar kantoren zien. Met de actie 'Introduce a Girl to Engineering Day' hoopt Google veel jonge meisjes rond te leiden in haar kantoren.

Een speciale Google-patch voor je uniform

Meer vrouwen moeten de techniek in. Althans, dat is het oordeel van Google. De hele dag alleen maar nerds om je heen gaat immers vervelen, zo moeten de mannen van Google bedacht hebben. Meisjes die op scouting zitten worden uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in de kantoren van Google en mee te doen aan allerlei leuke activiteiten. De zoekgigant probeert zo meisjes ervan te overtuigen dat techniek en programmeren heel erg hip, cool en trendy is. Uiteraard, zoals het de scouting betaamt, krijgen de meiden aan het eind van de dag een speciale Google-patch mee naar huis, voor op hun scoutinguniform. Dat is weer eens wat anders dan een patch voor je computer.

Meisjes zijn hetzelfde als minderheden en kansarmen

Uiteraard wil Google niet discrimineren. Naast de overweldigende aandacht voor meisjes besteed de meest gebruikte zoekmachine ter wereld ook tijd aan het werven van mensen die behoren tot minderheden of economisch in een lastige situatie zitten. Zo zie je maar bij welke categorie Google de vrouw indeelt. Met behulp van de Week of Engineering hoopt Google meer jongeren gek te maken voor een studie in de techniek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020