Excite

Google Nexus One moet iPhone verslaan

Ze zijn in ieder geval niet bang voor de groten der aarde. Google veroverde het internet, maar wil nu ook de telecom-markt overnemen. De eerste stap is in ieder geval gezet. Google brengt de Nexus One uit, een Google Telefoon die geduchte concurrentie moet worden van de Apple iPhone. Sterker nog, er wordt al gesproken over de eerste serieuze iPhone-killer.

Op het gebied van hardware wint de Nexus One. 5.0 mexapixel camera, een 3,7 inch touchscreen en er zit een trackbal ingebouwd voor mensen die geen zin hebben in datzelfde touchscreen. Bovendien zit er een 1 Ghz processor in en is de telefoon in elkaar geknutseld door HTC. Dat staat ergens voor. Waar de Nexus echter achterblijft, is op het gebied van Apps. iPhone heeft 100.000 apps, voor de Android-telefoons zijn het er 'pas' 20.000. Bovendien valt er op een Nexus niet te 'knijpen', waardoor je inzoomt op een gedeelte van het scherm.

In de Verenigde Staten wordt de smartphone verkocht via een online winkel, simlock vrij. Google belooft nog meer en betere versies op de markt te brengen van de android-telefoon in de toekomst. De Nexus One is nog maar het begin en nu al de beste concurrent van de iPhone. In Nederland zal Vodafone de Nexus One op de markt brengen, hoewel het nog even duurt voordat de telefoon in Nederland te verkrijgen is.

Afbeelding: Flickr, Mat Honan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020