Excite

Google rijdt hert in puin

Een aanrijding met een klein hertje in de staat New York in de Verenigde Staten heeft voor veel opschudding gezorgd. Het betrof hier namelijk een aanrijding die door de hele wereld te zien was. Een busje van Google dat opnames maakte voor de software Street View, waarbij gebruikers van Google Earth kunnen zien hoe een bepaald gebied er op straatniveau uit ziet, reed in de bosrijke omgeving van de staat New York een jong hert aan. Het hert heeft het incident overleeft.

Verwijderd naar reacties van geschrokken gebruikers

In eerste instantie verschenen de foto's van het betreffende busje gewoon in de software. Gebruikers van Google Earth konden zien hoe het hert oversteekt en hoe het even later gewond op de weg ligt. Een aantal gebruikers maakten gebruik van de optie om Google te attenderen op een onvolkomenheid in de software. De foto's van het babyhertje werden vervolgens verwijderend. Op verschillende weblogs is de botsing van het Google-busje echter nog steeds te zien.

Een holocaust van herten in New York

Google heeft bericht dat het hert vlak na de foto's van Street View is opgestaan en weggerend. De bestuurder van het Google-busje was gestopt en had netjes de autoriteiten gewaarschuwd. Google krijgt geen boete of een rechtszaak tegen zich, omdat het in de staat New York schering en inslag is dat herten worden aangereden. Google meldt, waarschijnlijk na een zoekactie bij het eigen bedrijf, dat er per jaar 60.000 tot 70.000 herten worden doodgereden in New York. De chauffeur van Google en het hert komen in dit geval gelukkig beiden met de schrik vrij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020