Excite

Google Street View neemt graag een kijkje bij de mensen thuis

Google Street View is sinds kort ook te gebruiken om Nederlandse steden op straatniveau te maken. Met behulp van camera's die op auto's zijn gemonteerd, reed Google door Amsterdam, Rotterdam en Groningen om de steden op straatniveau in beeld te brengen. Dat levert een hoop interessante informatie op, maar stuit ook op bezwaren vanwege de inbreuk op privacy.

Naakte vrouwen, hoerenlopers en Beau van Erven-Dorens, dat lijkt op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken te hebben. Hoewel... Hoe dan ook, met behulp van Google Street View waren veel pikante plaatjes te zien in de grote steden van Nederland. En Beau van Erven-Dorens dus. Met name mediasite Geenstijl.nl zat er bovenop. Binnen de kortste keren heeft Google de meest schunnige foto's verwijderd. En die van Beau van Erven-Dorens.

Street View werd door Google voor het eerst in 2007 in de Verenigde Staten gelanceerd. Daar stuitte het bedrijf al op veel kritiek. Later volgden Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Nu is dus ook Nederland aan dat rijtje toegevoegd. Afgelopen week volgde ook Groot-Brittannië. Het wachten is totdat Google vanaf elke plek op aarde live-beelden uitzend via Google Earth. Komt vanzelf!

De gids tot Google Streetview

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020