Excite

Google Street View nu in 30 Nederlandse steden

Google Street View is het nieuwe speeltje van Google. Daarmee worden complete steden meter voor meter op de foto gezet en verwerkt in Google Maps. Via internet kun je dan op straatniveau rond kijken vanaf elke willekeurige plek in de stad. De steden Amsterdam, Rotterdam en Groningen staan al een tijd in Street View, maar sinds dinsdagochtend zijn daar een stuk meer bijgekomen.

Vrijwel de gehele Randstad staat momenteel in Street View. Zo zijn Utrecht en Den Haag opgenomen, maar ook andere grote Nederlandse steden. Tilburg, Eindhoven, Leeuwarden en Den Bosch staan er ook in. Van de 21 Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners staan alleen Enschede en Maastricht er nog niet in, maar dat zal niet lang meer duren. Binnenkort kun je ook Street View kijken naar attracties zoals de Efteling en Slagharen.

Om Google Street View is veel te doen vanwege de privacy. Maar Google doet er alles aan om schending van privacy te voorkomen. Zo zijn de beelden nooit live, worden gezichten en nummerborden afgeplakt en kunnen mensen contact met het bedrijf opnemen als ze een bepaalde foto verwijderd willen hebben. Google geeft aan tot nu toe nog weinig klachten binnen gekregen te hebben over Street View.

Afbeelding: Flickr, byrion

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020