Excite

Google telefoon in Nederland

Op 31 januari zal de Google-phone zijn debuut maken op de Nederlandse markt. De telefoon wordt gezien als een concurrent van Iphone van Apple en zal worden verkocht door het telecombedrijf T-Mobile. Eind vorig jaar was het toestel al in Amerika te koop.

De Google-phone, ook wel G1, komt uit Thailand en heeft zijn naam te danken omdat er het softwareplatform Android op geïnstalleerd staat. Dit programma is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Google.

De G1 heeft een aanraakscherm. Dit touchscreen dient voor de besturing van de telefoon en zorgt ervoor dat de gebruikers goed kunnen navigeren in het menu. Google wil het softwareplatform openhouden, zodat iedereen vrij programma’s kan ontwikkelen voor de telefoon.

Het toestel kun je in Nederland gratis krijgen bij een tweejarig telefoonabonnement. De gebruiker moet dan minimaal driehonderd belminuten per maand aanschaffen. Het abonnement kost dan 29,50 euro per maand. Kiest een gebruiker voor een lagere betaling per maand, dan is de Google-phone niet meer gratis en moet er een bedrag worden bijbetaald.

Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 toestellen verkocht. Hiermee zijn de verkoopcijfers van de Iphone nog niet ingehaald. Behalve in Nederland, zal de G1 ook debuteren in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië op 31 januari.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021