Excite

Google TV en een Google iTunes-variant zijn de toekomst

Zoekmachinebedrijf Google blijft werken aan het ontwikkelen van nieuwe diensten. Zo is het de bedoeling dat in het derde kwartaal van dit jaar voor het eerst apparaten met Google TV op de markt zullen verschijnen. Ook werkt Google aan een soort concurrent van Apple’s iTunes.

De eerste dienst Google TV, zal worden ontwikkeld in samenwerking met Sony en Logitech. Met behulp van Google Chrome moeten gebruikers websites kunnen raadplegen op hun tv en op die manier makkelijk kunnen wisselen tussen televisie en internet. De mogelijkheden van internet zijn groter, maar de kwaliteit van tv biedt op dit moment nog de meeste mogelijkheden. De combinatie moet gebruikers het allerbeste van deze twee werelden bieden.

Dankzij de samenwerking met bedrijven als Logitech en Sony, kunnen ook verschillende hardware producten worden aangeboden.

Ondertussen werkt Google ook nog aan een eigen muziekwinkel die gekoppeld moet worden aan de Android Market, de ‘App store’ van Google. In principe werkt de dienst hetzelfde als iTunes, met als verschil dat de nummers op internet worden gezocht en er automatisch gesynchroniseerd wordt met het Android-apparaat.

Over de prijzen of andere mogelijkheden van zowel Google TV als de speciale muziekwinkel voor Android-apparaten maakte Google nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer die laatste gelanceerd zal worden.

Afbeelding: Flickr account Yodel Anecdotal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021