Excite

Google viert verjaardag Agatha Christie

Wie vandaag Google heeft gebruikt, zal al gezien hebben dat er weer wat aan de hand is. Het standaard ‘Google’ is veranderd in een bijzonder plaatje. Deze keer wordt de 120e verjaardag van de schrijfster Agatha Christie gevierd met een plaatje van een sfeervolle scène die zo uit één van haar boeken zou kunnen komen.

Elke letter van het logo van Google is omgetoverd in één van de karakters uit haar boeken. De ‘G’ is vanzelfsprekend veranderd in misschien wel de meest bekende hoofdrolspeler: de Belgische detective Hercule Poirot.

Inmiddels is Agatha Christie al 30 jaar dood; ze stierf in januari 1976 in Wallinford, Oxon. Ze werd op 15 september 1890 geboren in Torquay, Devon.

Agatha Christie schreef niet alleen onder haar eigen naam, maar ook onder de naam Mary Westmacott. Ze schreef meer dan 90 boeken, waarvan er wereldwijd ongeveer 4 miljard verkocht werden. Alleen de Bijbel en William Shakespeare verkochten meer boeken. Ook schreef ze toneelstukken, waaronder The Mousetrap. Dat is nog steeds het langst lopende toneelstuk ooit.

Google komt de laatste tijd steeds vaker met speciale doodles, die ook regelmatig interactief zijn. Onlangs konden bijvoorbeeld de letters van Google nog worden ingekleurd door gebruikers. Vorige maand werd de 213e verjaardag van Mary Shelley, schrijfster van Frankenstein, nog gevierd. Het zoekmachinebedrijf begon in 1998 met de doodles en brengt ze sindsdien steeds uit ter ere van bijzondere gelegenheden.

Afbeelding: Google.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020