Excite

Google voorspelt de Oscars 2014

Google weet op basis van zoekresultaten een voorspelling te doen van de Oscars 2014. Op basis van het zoekverkeer gerelateerd aan de Oscars en de genomineerden, heeft Google zoekresultaten geanalyseerd. Op basis daarvan kan de zoekgigant een voorspelling doen over de winnaars en verliezers van het Oscar-gala dit weekend. De 86e editie van de Academy Awards vindt zondagnacht plaats.

Winnaars Oscars 2014

De Oscar voor beste film gaat volgens de Google Trends dit jaar naar het drama The Wolf of Wall Street. De film van regisseur Martin Scorsese is nog in vijf andere categorieën genomineerd, waaronder voor beste acteur en beste regie.

Leonardo DiCaprio (foto) zal door zijn rol in The Wolf of Wall Street naar huis gaan met de Oscar voor beste acteur. DiCaprio speelt volgens sommige critici “de rol van zijn leven” dus die voorspelling zal voor Google geen moeilijke zijn geweest.

In The Wolf of Wall Street is maar een klein deel weggelegd voor vrouwen. De Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol gaat dus echt naar een andere film. Volgens Google is de prijs voor Sandra Bullock. Met haar rol als astronaute in de film Gravity, kan Bullock haar tweede Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht slepen.

De Oscar voor beste bijrol van een man zal naar Jared Leto gaan. De zanger vertolkt een transseksueel met AIDS in de film Dallas Buyers Club. Het is de eerste filmrol voor Leto na jaren van focus op zijn muziekcarrière met de band Thirty Seconds from Mars.

De beste vrouwelijke bijrol werd afgelopen jaar vertolkt door Jennifer Lawrence, althans dat geeft de analyse van Google aan. Zij speelt haar rol in American Hustle: één van de films met de meeste nominaties bij de Oscars van 2014.

De beste regie is voor Martin Scorsese. De Wolf of Wall Street zou de tweede film zijn waarmee de regisseur de Oscar voor beste regie wint. Eerder won hij de Academy Award voor The Departed.

Voor een overzicht van de genomineerden lees je dit artikel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020