Excite

Google wil een socialer Gmail

Het lijkt er op dat Google niet stopt, voordat het wereldheerschappij heeft. Dat is het goed recht van de internetgigant, uiteraard. Zolang er geen regels en wetten worden overtreden, althans. De volgende stap is om een concurrent voor Twitter op te zetten. Twitter is momenteel een razend populair middel om korte statusupdates naar vrienden te sturen. Zo houden mensen elkaar een beetje op de hoogte. Uiteindelijk wil Google dat met Google Wave overnemen, maar voorlopig is het nog niet zover. De tussenstap wordt het socialer maken van Gmail.

Niet alleen Twitter, maar ook Facebook moet vrezen voor de nieuwe plannen van Google. Wat Google wil, is het chatten en de profielen in Gmail uitbreiden. Er komen meer functies bij, waardoor Gmail een veel socialere functie krijgt. Het chatten en de profielen zaten daar al bij, maar het wordt binnenkort ook mogelijk om statusupdates toe te voegen. Althans, dat is het vermoeden van veel insiders. Google moet de plannen nog officieel bekend maken. Dat zal later deze weken gebeuren, zo verwacht men.

Duidelijk is wel dat Google zich meer nadrukkelijk wil profileren in de sociale media. De grootste zoekmachine, de handigste online marketingtool, de beste kaartenbak en de meest praktische mailserver is blijkbaar nog niet genoeg. Concurreren met alleen Microsoft en wat browsers is blijkbaar te saai voor de softwaregigant. Daarom gaat men nu dus ook de strijd aan met toppers als Twitter en Facebook. Google kennende zal dat ook nog een kansrijke poging worden.

Update 10 februari: Het nieuwe product zal Google Buzz heten

Afbeelding: Flickr, Yodel Anecdotal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019