Excite

Google-telefoon is vrijdag ook in Nederland te krijgen

Maandag stal Steve Jobs de show met de presentatie van de iPhone 4. Op die telefoon zullen we nog even moeten wachten, net als Steve Jobs op zijn Wifi-verbinding. Waar we niet langer op hoeven te wachten, is de Nexus One. Deze telefoon van Google maakt eindelijk zijn opwachting in Nederland. Vanaf vrijdag is hij te koop of verkrijgbaar bij een abonnement van Vodafone. Deze telecomprovider maakte dat onlangs bekend. Goed nieuws voor Google-adapten en mensen die als smartphone liever een android hebben. De Nexus One is namelijk een huzarenstukje.

Het marktaandeel van Nokia krimpt, qua smartphones. De grootste speler is Google en ook HTC doet het erg goed. Maar met de Nexus One zou Google wel eens serieuze bedreiging kunnen vormen voor Apple en de iPhone. Zeker als je er bij bedenkt, dat Android-toestellen in de Verenigde Staten inmiddels een groter marktaandeel hebben dan de telefoons van Apple. Overigens, en dat is zeker interessant, wordt de Nexus One gemaakt door HTC. Het draait op versie 2.2 van Android, de software die door Google is ontwikkeld, en zal zeker ook in Nederland zeer populair worden. Weten waarom? Check de specs in het filmpje hieronder.

In combinatie met een tweejarig abonnement is de Nexus One helemaal gratis bij Vodafone. Hij is ook los te verkrijgen. Dan betaal je wel 479 euro. Het toestel is dan simlockvrij, zodat je hem ook kunt gebruiken in combinatie met andere telecombedrijven. Google verkocht in de Verenigde Staten zelf online de telefoon, maar is daar van afgestapt. Het was teveel gedoe voor het bedrijf en ook het opzetten van een klantenservice had teveel voeten in aarde. Dat heeft Vodafone nu overgenomen van Google en dat bevalt beide partijen.

Afbeelding: Vodafone.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021