Excite

Gooische Vrouwen 2 beste bezochte film van 2014

  • © Getty Images
Gooische Vrouwen 2 maakte begin december 2014 een vliegende start en werd uiteindelijk de best bezochte film van 2014. Maar liefst 1,2 miljoen mensen trokken naar de bioscopen om de door Will Koopman geregisseerde film te bekijken. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien het aantal records dat de film in slechts een paar weken tijd wist te breken.

Gooische Vrouwen 2 was de tweede film over de vier vriendinnen uit het Gooi, die naar aanleiding van de gelijknamige serie gemaakt werd. Eerder had Linda de Mol aangegeven dat ze niet nog een film wilde maken, maar toen ze de verschillende ideeën over een nieuwe film onder ogen kreeg, veranderde ze toch van gedachten.

Gelukkig maar, want Gooische Vrouwen 2 wist bijvoorbeeld de titel van beste openingsdag voor een Nederlandse film ooit en het beste openingsweekend binnen te slepen. Bekende internationale films als The Hobbit 3 en The Wolf of Wall Street en The Hunger Games 3 komen pas op de tweede en derde plek. Welke titel er van die laatste twee uiteindelijk definitief met de derde plaats vandoor gaat, blijft nog even spannend.

Andere Nederlandse films deden het in de afgelopen weken ook goed. Mees Kees op de Planken en Wiplala trokken met name in de kerstvakantie ook volle zalen, wat ervoor zorgde dat het markaandeel aan Nederlandse films bijna 50 procent was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021