Excite

Gordon Ramsay vraagt naar persoonlijke informatie

Gordon Ramsay vraagt tijdens audities voor zijn show in de Verenigde Staten niet alleen naar de kookkunst van potentiële deelnemers. Voor het programma Kitchen Nightmares, in Nederland bekend als Oorlog in Keuken, zou de Britse topchef ook geïnteresseerd zijn in het gewicht en de haarkleur van kandidaten.

De Engelse krant The Mirror heeft de 14 pagina's tellende formulieren onder ogen gekregen waarmee kandidaten zich kunnen opgeven. Behalve gewicht, oog- en haarkleur moesten de potentiële deelnemers ook invullen of ze ooit depressief zijn geweest en of ze weleens een straatverbod opgelegd hebben gekregen. Weinig relevante informatie zou je denken.

En dat vonden enkele kandidaten ook: "Ik dacht dat het programma draaide om matige restaurants die weer op de rails werden geholpen. Waarom de producenten willen weten hoeveel iemand weegt is me niet duidelijk. Het is heel vreemd – en behoorlijk onbeschoft," aldus een kandidaat tegen The Mirror.

De show zou inderdaad moeten gaan om restaurants die op de rand van de afgrond balanceren. Gordon Ramsay wordt vervolgens binnen gebracht om de eetgelegenheid een make-over te geven om zo weer klanten binnen te kunnen halen. Behalve de ster van de show is hij ook nog eens producent. Volgens een woordvoerder is het normaal om zulke gevarieerde vragen te stellen aan deelnemers.

Afbeelding: Flickr, gebruiker eperales

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018