Excite

Gordon voor onmogelijk dilemma geplaatst

Gordon heeft na een bliksembezoek van de Russische president gezegd dat hij naar huis gaat en niet zal optreden tijdens het Eurovisie Songfestival als de Russische politie geweld gebruikt bij een voor die dag geplande Gay Parade.

Gordon zegt: ‘‘Er werd mij een bijna onmogelijk dilemma voorgelegd en ik sta nog steeds voor mijn mening.’ Hij hoopt echter dat hij geen maatregelen hoeft te nemen en toch kan deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Moskou. Hij wilt niet duidelijk aangeven wanneer hij precies vertrekt en wat hij onder geweld verstaat.

Het Eurovisie Songfestival is altijd een trekpleister voor homo’s. De burgemeester van Moskou, Joeri Loezjkov, beschouwd homoseksualiteit echter als duivels. Hij wilt dan ook geen homodemonstraties in de stad. De Toppers zijn echter naar Rusland gekomen met een positieve boodschap, namelijk ‘Shine’. Ze doen er daarom ook alles aan om de act in de aandacht te brengen. De persconferenties die ze geven zijn spraakmakend en ze zetten Nederland duidelijk weer op de kaart. Ze overtreffen duidelijk alle andere deelnemers met het promotiemateriaal dat ze gebruiken. Toch is het maar afwachten of De Toppers het wel zo goed gaan doen als ze zelf denken. Buitenlandse media omschrijven ‘Shine’ als niet onderscheidend genoeg. Daarnaast zijn De Toppers de oudste deelnemers van het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding: Kidsweek.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021