Excite

Goss wint Milaan-Sanremo

Sprinter Matthew Goss van HTC-Highroad was na 298 kilometer koers de snelste van een kopgroep van acht. De Australiër boekte alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen.

De koers kreeg vorm op zo'n 80 kilometer van de finish, toen favorieten als Tyler Farrar, Thor Hushovd, Mark Cavendish en Óscar Freire van de Rabobankploeg in een tweede groep terechtkwamen. Freire ging in een afdaling onderuit, waarbij hij zijn fiets en zijn schoenen beschadigde. Eer alles was opgelapt, was het al te laat voor de winnaar van vorig jaar.

De groep van 44 renners die vooruit was, rook zijn kans. Met nog acht kilometer naar de streep leek Greg van Avermaet de beslissende jump gemaakt te hebben op de Poggio, maar de Belg werd bijgehaald in de afdaling. Goss won daarna met overmacht de sprint, voor Cancellara en Gilbert.

Voor Goss was het de eerste keer dat hij in Sanremo finishte. In 2010 stond hij voor het eerst aan de start, maar reed de wedstrijd toen niet uit. De Australiër is volgens de NOS door zijn overwinning de nieuwe leider in de WorldTour-ranking.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020