Excite

Goud voor achtervolgingsploeg

De Nederlandse heren achtervolgingsploeg heeft zaterdag goud gewonnen in de wereldbekerwedstrijd in Thialf. Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen klokten een nieuw baanrecord in een prima tijd van 3.39,76. Ze bleven daarmee de runner-up Rusland ruim drie seconden voor. Het brons ging naar het Zuid-Koreaanse team.

Schaats tegen scheen

Tijdens de medailleceremonie ontbrak Sven Kramer op het podium. De Fries kreeg enkele meters voor de finish de scherpe schaats van Koen Verweij hard tegen zijn scheenbeen aan. Direct na de eindstreep haastte de schaatsvedette zich naar de nooduitgang, om zijn verwonding na te laten kijken in de kleedkamers.

Schrik

Volgens directeur sport van de KNSB Arie Koops valt de blessure mee. Sven Kramer bevestigt in de catacomben van Thialf dat het gaat om een kleine snee waar wel bloed uit komt. “Het werd dik, stijf en er was wat bloed. Dan schrik je wel even,” vertelt Kramer. Gelukkig was het slechts een oppervlakkige snee en er waren geen spieren of aderen geraakt. “Het was een fikse klap en als je zo'n tik op je scheenbeen krijgt, doet dat altijd pijn. Gelukkig valt het allemaal mee,” sprak Kramer.

Geen invloed

De blessure zal geen invloed gaan hebben op het programma van zondag en de aankomende week. Kramer start zondag nog op de 5.000 meter. Vanwege een rugblessure liet Kramer tijdens de kwalificaties de 10.000 meter al schieten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020