Excite

Goud voor 'BLØF 2.0'

Van 'Alles blijft Anders' zijn sinds vrijdag al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. De band kreeg de gouden award maandag in Paradiso uitgereikt uit handen van Jakhals Frank Evenblij. 'Alles blijft Anders' is het tiende album van de Zeeuwse band en werd opgenomen in de Hansa Studio's in Berlijn. Het artwork voor de cd en de speciale luxe box editie werd gemaakt door fotograaf Anton Corbijn.

Dat het nieuwe album opnieuw ver van huis tot stand is gekomen, in afzondering van familie en vrienden, is volgens BLØF 'essentieel om tot een doorleefd resultaat te komen'. De band koos voor de studio in Berlijn vanwege de rijke historie. David Bowie, Depeche Mode, REM, Snow Patrol en U2 namen er eerder op.

"Voor een band als BLØF, die wortelt in de rocktraditie, was het bijna heilig om aan dezelfde mengtafel te zitten als waarop Achtung Baby is gemaakt", aldus de band op hun website. "Werken in een studio met een dergelijke geschiedenis levert ontzag, plezier, inspiratie, bewondering en verwondering op, die ongemerkt in de plaat kruipen en mede de geest van het album bepalen."

Ook Berlijn zelf was volgens BLØF een inspiratiebron, al was er weinig tijd om de stad te zien en te beleven. "De energie van Berlijn was voelbaar in de studio. Met haar ontspannen, vernieuwende, energieke en frisse sfeer kan Berlijn concurreren met wereldsteden als Londen en New York."

"Berlijn staat eigenlijk symbool voor ons", vindt de band. "De geschiedenis van Berlijn is gestopt in 1945 en de stad is vervolgens opnieuw uitgevonden. Wij hebben onszelf met 'Oktober' en 'April' bewust ontmanteld als rockband en vanaf de basis weer opgebouwd tot een soort BLØF 2.0."

Afbeelding: Website BLØF BLØF

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020