Excite

Gouden Film voor Het Bombardement

Het Bombardement, de film met een hoofdrol voor zanger Jan Smit, heeft maandag de Gouden status behaald. Binnen twee weken heeft de film meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Goed nieuws voor Jan Smit, die vandaag zijn 27e verjaardag viert.

Dubbel feest

Jan Smit is opgetogen op het nieuws. Via Twitter reageert de zanger blij. “Dubbel feest in (vakantie) Huize Smit! Het Bombardement is de 100.000 bezoekers gepasseerd! De gouden status dus! Yihaaaaaaaa!” Daarbij plaatst Smit een foto met volgens hem het levende bewijs van de gouden status van de film.

Slecht ontvangen

De bekroning van de Gouden Film voor Het Bombardement kwam niet geheel zonder slag of stoot. De film werd twee weken geleden bijzonder slecht ontvangen door de pers. De meeste critici gaven de film maar één ster, de laagst mogelijke waardering. Zij klaagden over het bizarre, volstrekt ongeloofwaardige verhaal, het houterige acteerwerk en de gênante dialogen. Het acteerwerk van Jan Smit werd overigens prima beoordeeld.

Zalen

Het oorlogsepos Het Bombardement gaat over de liefde tussen een bakkersknecht vertolkt door Jan Smit, en een Duits meisje in de meidagen van 1940. Samen maken zij het bombardement op Rotterdam mee. Bekijk hier beelden uit de film, die nog steeds in 113 zalen draait.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020