Excite

Gouden Koets bekogeld op Prinsjesdag

Het lijkt de koninklijke familie niet mee te zitten. Na de verfbom op de bruiloft van prins Willem-Alexander en Maxima (2002) en de aanslag op Koninginnedag is nu de Gouden koets bekogeld op Prinsjesdag. De koets is dan wel niet beschadigd, een fijn incident is het allerminst.

Volgens de politie is de dader een man met een psychiatrisch verleden. Omstanders meldden dat de 29-jarige gooier eerst uitgebreid stond de vloeken alvorens hij een - naar verluidt - waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets wierp. De man werd gelijk overmeesterd door het publiek en overgeleverd aan de politie.

Overigens was dit niet het enige incident op Prinsjesdag 2010. Een politieboot in de Hofvijver trok tijdens de live-uitzending van de NOS een glasvezelkabel stuk. Hierdoor is de Prinsjesdaguitzending van de zender enige tijd verstoord geweest. Onder andere beelden van de Gouden Koets die vertrok bij Noordeinde waren niet live te zien. Ook het eerder genoemde incident van de gooier kwam niet live in beeld. Later stelde RTL zijn verbinding ter beschikking aan de NOS.

Buiten bovengenoemde incidenten is het verder een rustige Prinsjesdag geweest. Koningin Beatrix benadrukte in de troonrede dat er maatregelen nodig zijn voor een duurzame toekomst van Nederland. Ook riep zij net als vorig jaar op tot respect en verdraagzaamheid. Op troonrede.nl is de gehele troonrede te lezen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020