Excite

Gouden Palm voor Das weisse Band

De Film Das weisse Band (vertaling: The white ribbon / Het witte band) heeft afgelopen zondag op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm gewonnen. De film is van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Het is de eerste keer dat de regisseur deze prijs in de wacht heeft gesleept. Wel won hij eerder de Grote Juryprijs voor La Pianiste en de Gouden Palm voor beste regie voor zijn thriller Caché. De film Das weisse Band gaat over een protestants Oostenrijks dorp, dat zich afspeelt net voor de eerste wereldoorlog. In de film krijg je te zien hoe de volwassenen met harde hand de jeugd normen en waarden meegeven.

De tweede prijs op het filmfestival in Cannes, De Grote Prijs, is gegaan naar het Franse epos Un Prophète van regisseur Jacques Audiard. De film gaat over een negentienjarige jongen die zes jaar celstraf krijgt en zich staande probeert te houden in het zware gevangenisleven.

Acteur Christopher Waltz kreeg een prijs voor zijn vertolking van charmante SS-kolonel Hans Landa in het oorlogsepos Inglourious Basterds van Quentin Tarantino. Actrice Charlotte Gainsbourg kreeg een prijs voor haar rol in Antichrist van regisseur Lars von Trier. De Nederlandse regisseur Jochem de Vries viste naast het net. Hij deed mee in de strijd voor de prijs voor de beste korte film. Ook The silent army (wit licht) met Marco Borsato kreeg geen prijs.

afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020