Excite

Gouden status voor Sinterklaasfilm

De eerste bioscoopfilm van het televisieprogramma De Club van Sinterklaas heeft de status van Gouden Film bereikt. De Club van Sinterklaas - Het Geheim van de Speelgoeddokter begroette vrijdag de honderdduizendste bezoeker. Dat hebben de makers van de jeugdfilm vrijdag bekend gemaakt.

Vermissing Sinterklaas

De film gaat over de vermissing van Sinterklaas. Kort voor 5 december verdwijnt de goedheiligman. Als hij terug komt lijkt hij te zijn veranderd. Kinderen Mees en Katja ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is, en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Om Pakjesavond door te laten gaan moeten ze op tijd de Pieten van de Club van Sinterklaas waarschuwen. De regie van de film is in handen van Pieter Walther. Het scenario is geschreven door Ingrid van Berkum en Gerben Hetebrij.

Serie

De Club van Sinterklaas - Het Geheim van de Speelgoeddokter draait al sinds 3 oktober in de Nederlandse bioscopen en is in 99 zalen te zien. De serie waarop de film is gebaseerd, is al sinds 1999 ieder jaar op de Nederlandse televisie te zien. Al dertien jaar lang houdt de serie dagelijks alle kinderen van Nederland in zijn greep, met spannende gebeurtenissen rondom de voorbereidingen van Sinterklaas.

Sint & Diego

De andere Sinterklaasfilm die momenteel in de bioscopen te zien is, Sint & Diego: De Magische Bron van Myra, kreeg vrijdag eveneens de status van Gouden Film. De hoofdrolspeelster Jada Borsato kreeg de Gouden Film vrijdagavond in haar schoen. De film is in 105 zalen te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020