Excite

Grammys voor Adele en Foo Fighters

Zanger van de Foo Fighters Dave Grohl had geen woorden meer toen de band voor de derde keer achter elkaar op het podium een Grammy Award in ontvangst mocht nemen: “Ik weet niet meer wat ik moet zeggen, bedankt!” Ze wonnen onder andere voor beste lange muziekvideo, beste hardrock/metalnummer, voor beste rocksong en voor beste rockalbum met hun Wasting Light, dat in de garage van Dave Grohl is opgenomen. “We hebben veel lol gehad bij het maken van dit album,” zegt Grohl. Het album is opgenomen zonder gebruik te maken van computers, waarmee de band is teruggegaan naar de basis van muziek maken. “De prijs toont aan dat het menselijke element het belangrijkste is bij muziek maken,” aldus de zanger van de Foo Fighters.

Adele de grote winnares

Met zes Grammy Awards kon de avond van Adele niet meer stuk. Ze won prijzen voor het beste lied, de beste single, het beste album voor 21, het beste gezongen popalbum, beste solo optreden en beste videoclip. “Heel erg bedankt. Dit is belachelijk,” sprak de 32-jarige Britse zangeres bij de uitreiking. Tijdens de ceremonie zong Adele haar bekroonde nummer Rolling in the Deep waarna de zaal haar een staande ovatie gaf. Het was haar eerste optreden sinds een zware operatie aan haar stembanden in november vorig jaar.

Overige Grammy winnaars

Kanye West won vier Grammy Awards tijdens het gala, onder andere voor best rapalbum. Amy Winehouse werd postuum geëerd met een Grammy voor haar duet met Tony Bennet. De vader en moeder van de vorig jaar overleden zangeres namen de prijs samen met Bennet in ontvangst. In het dankwoord nam de vader van Amy Winehouse de tijd om de andere overleden zangeressen te eren: “Lang leve Whitney Houston, lang leve Amy Winehouse, lang leve Etta James. Er is een prachtige vrouwenband daar in de hemel.”

Whitney Houston

De uitreiking van de Grammy Awards stond in het teken van de zaterdag overleden Whitney Houston. De presentator van de avond LL Cool J begon met een gebed voor de zangeres, haar vrienden, fans en familie. De organisatie van de Grammy’s vond voorafgaand aan het gala Jennifer Hudson bereid om I Will Always Love You als eerbetoon te zingen. Ook Alicia Keys en Bonnie Raitt getuigden hun medeleven voorafgaand aan hun optreden. Producer Clive Davis, die Houston ontdekte, zei dat ze zou hebben gewild dat de Grammy-uitreiking doorgegaan zou zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020